Nya trenden – laga paella utomhus

När man talar om att laga mat utomhus, så är det så mycket mer än att bara grilla! Något som blev poppis för längre sedan var att köpa en Muurikka. Eller ja, det är ju ett varumärke, men i folkmun så säger man ändå det. Dock har detta varumärke en massa bra produkter för att laga mat utomhus med. Bland annat en paella panna. Så varför inte köpa en kvalitets pallepanna från detta märke och testa!

Hitta rätt paellapanna för dig och dina behov

Att välja rätt sorts paellapanna är avgörande för att laga den perfekta paellan och för att säkerställa en fantastisk matupplevelse för dig och dina gäster. Det finns modeller att använda inne så väl som ute. Pannorna i sig är oftast tillverkade av antingen kolstål, rostfritt stål eller gjutjärn. Kolstål är vanligt förekommande och är känt för att ge en jämn värmefördelning, vilket är idealiskt för att laga paella. Rostfritt stål är slitstarkt och enkelt att rengöra, medan gjutjärn behåller värmen väl och ger en distinkt smak till rätten.

Storleken på paellapannan är avgörande och beror på antalet portioner du planerar att laga. Paellapannor finns i olika storlekar, vanligtvis från 30 cm till 90 cm i diameter.

Paellapannor kan ha antingen platta eller böjda handtag. Platta handtag är enklare att förvara och stapla, medan böjda handtag ger ett bättre grepp och stabilitet när du rör om i pannan.

Om du planerar att laga paella utomhus, till exempel på en grill eller över en öppen eld, är det viktigt att välja en panna som är lämplig för utomhusbruk. En paellapanna med ett extra tjockt botten och robusta handtag är idealisk för användning utomhus och kan hantera höga temperaturer utan att deformeras eller skadas.

Vad är egentligen paella?

Paella är en maträtt som härstammar från regionen Valencia men finns utspritt över hela Spanien idag. Den kan varieras på en massa olika sätt. Grunden består av saffransfärgat ris och sedan kan man lägga till lika proteinkällor såsom kyckling, skaldjur, chorizo eller kanin, samt ett urval av grönsaker och kryddor. Paellan tillagas traditionellt utomhus över en öppen eld i en bred, platt panna som rätten tagit sitt namn från, det är valencianskans ord för stekkärl (paella eller paellera.